dacia bigster concept front 2
Publicat în: Info

Noul Dacia Bigster: rival pentru Volkswagen Tiguan și Skoda Karoq

Cu ceva timp in urma, Dacia a dezvăluit noul său concept de SUV, numit Bigster, care oferă o privire îndrăzneață asupra viitoarei sale game de SUV-uri. Conceptul Bigster este poziționat mai sus de Duster în gama de modele Dacia și este conceput să concureze cu modelele precum Volkswagen Tiguan și Skoda Karoq.

Dacia Bigster este, de departe, una dintre cele mai îndrăznețe mașini create vreodată de brandul deținut de Renault. SUV-ul de dimensiuni medii are un aspect robust, dar modern, datorită contururilor și arcadelor proeminente. Pe lângă aceasta, Bigster are o emblemă iluminată, o bară de faruri în formă de Y și o grilă supra-dimensionată care domină partea din față a mașinii. Această stilistică agresivă este continuată în capotă, unde diferite panouri bombate se intersectează.

dacia bigster concept side 1

Bigster, un SUV Dacia cu un exterior puternic și un design curajos

Dacia Bigster a fost recent prezentat publicului larg. Deși tehnic este un concept, acesta anticipează un nou SUV cu aspect robust ce va fi disponibil pe piață înainte de 2025. Noul model va fi amplasat deasupra lui Duster în gama actuală de modele Dacia, fiind o alternativă la SUV-urile similare Volkswagen Tiguan și Skoda Karoq.

Din imaginile dezvăluite de Dacia se poate vedea că Bigster este unul dintre cele mai îndrăznețe modele lansate vreodată de către acest brand deținut de Renault. Acest SUV de dimensiuni medii are un aspect foarte robust, dar modern, datorită marginilor bombate și a arcadelor voluminoase. În partea din față, Bigster este dominat de o bară de faruri în formă de Y și o grilă supradimensionată, ce denotă un stil agresiv, un detaliu ce se continuă în capota mașinii, unde diverse panouri bombate se îmbină armonios.

dacia bigster concept rear 2

Interior: O privire îndrăzneață și nouă?

În timp ce exteriorul Bigster este un semnal clar de intenție a mărcii, interiorul este încă o taină. Deși nu au fost lansate încă imagini oficiale, putem presupune că Bigster va veni cu un interior mai modern decât cel al modelului Duster, care este considerat cam simplist, dar funcțional.

Este de așteptat ca Dacia să meargă pe același drum cu interiorul Bigster-ului, adică să păstreze funcționalitatea, dar să ofere un design mai îndrăzneț pentru a se potrivi cu exteriorul masiv. Cu toate acestea, având în vedere filosofia mărcii de a oferi mașini la prețuri accesibile, nu trebuie să ne așteptăm la luxul unui brand premium.

dacia duster interior dashboard 1

 

Noul Dacia Bigster va fi disponibil și în versiuni electrice și hibride

Dacia Bigster va fi construit folosind aceleași structuri mecanice ca cele ale ultimelor modele Renault Clio și Captur. Având în vedere împingerea actuală către vehiculele electrificate, este foarte probabil ca diferite unități hibride și electrice să fie oferite.

Momentan nu există nicio informație referitoare la faptul dacă noul Bigster va fi disponibil cu tracțiune față sau integrală, dar se așteaptă ca mașina să aibă un sistem de propulsie fiabil și eficient. Va fi interesant să vedem ce tip de unități de propulsie vor fi disponibile în acest SUV și cum se vor compara cu cele oferite de concurenții săi.

dacia bigster concept front 2

Preț și Data de Lansare a Noului SUV Dacia Bigster

Producția noului Bigster va începe înainte de 2025. Prețul oficial nu a fost dezvăluit încă, însă ca și în cazul tuturor modelelor Dacia, se așteaptă ca noul Bigster să ofere o valoare impresionantă pentru bani. Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia și Lada, a declarat: „Dacia va rămâne mereu Dacia, oferind întotdeauna o propunere de încredere, autentică și cel mai bun raport calitate-preț pentru cumpărătorii inteligenți.”

Nu a fost confirmată o dată de lansare, dar Dacia a declarat că se așteaptă ca noul Bigster să fie lansat înainte de 2025, împreună cu alte trei modele noi. Cu producția modelului Duster în România, este posibil ca noul Bigster să fie construit tot acolo.

dacia bigster concept rear 1

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei să iți salvăm selecția de produse din coș?

Înainte să părăsești site-ul, te încurajam să salvezi coșul de cumpărături. Pentru a putea face asta avem nevoie de adresa ta de email. Cine știe, poate chiar iți vom trimite un cod de reducere.